Losby skytebane

Ved Losby finnes par forskjellige foreninger; Høybråten JFF, Lørenskog SportSkyttere, Lørenskog Skytterlag og Losby Viltmål og Pistol.

 

Edit 20190603; Denne artikkelen var skrevet i 2017, etter mange tlf.samtaler har jeg valgt å publisere https://losbyskytebane.no/

 

 • Høybråten JFF (NJFF)
  HJFF er en jakt og fiskeforening som har hagle/lerdueskyting på fredager på sommerhalvåret, fra april og gjerne ut til oktober. Har egen instruktør. Samarbeid med LSL hvor av medlemspris begge veier.
 • Lørenskog Skytterlag (DFS)
  LSL har fokus på rifle, treningsdager på lørdager, samt på sommer/høst jakttrening hvor man kan ta “storviltprøven” (siste dag i 2017 er 21 okt) på tirsdager(fra 1.aug) og torsdager. Samarbeid med HJFF mht hagleskyting.
 • Lørenskog Sportskyttere (NSF og NJFF)
  LSS har hagle/lerdueskyting, preges bl.a av konkurranser. Nordisk trap er hovedfokuset, men de har også sporting og skeet. På sommeren åpen for trap på tirsdager og torsdager, vinterstid på lørdager. 
 • Losby viltmål og pistolklubb
  LVOGP har i sommerhalvåret løpende elg på onsdager.

 

Storviltprøven

Når gjelder “storviltprøven” så husk på at 30stk treningsskudd(trenger ikke jaktammo, vanlig funker), fordelt på minst 2-dager, maks gjeldende/tellende pr dag er 15-skudd. Så om du ønsker å gjøre dette på raskest mulig måte så tar du dag1 å skyter 15-treningsskudd, så tar du dag2 å gjør det samme.. men du kan på dag2 ta de siste 5-skuddene(må være jaktammo) som er selve “prøven”, dvs 15 + 15+5. Les gjerne mer om dette på Miljødirektoratet sin side.

Ved inngang til Lørenskog Skytterlag for trening/storviltprøve på tirsdager og torsdager; gå inn på klubbhuset for registering og betaling uten å ta med deg riflen inn, deretter hent riflen(pakk ut av futtural og sluttstykke i bakre stilling evt ikke i), gå inn på skytehuset hvor du finner standplassleder i refleksvest hvor av han vil vise deg plass mm.